ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Ron Blaauw geïnaugureerd als SVH MeesterkokRon Blaauw geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Ron Blaauw (42), patron-cuisinier van Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel is in aanwezigheid van culinair Nederland op maandag 7 juni geïnaugureerd als SVH Meesterkok.

De inauguratie vond plaats in Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, waar SVH directeur Bob Schut en SVH Meesterkok Cees Helder het diploma en de bijbehorende medaille uitreikten.

Blaauw legde de SVH-meesterproef succesvol af op 11 mei 2010 en is daarmee de 127e SVH Meesterkok van Nederland. De SVH-meestertitel is de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de gastronomie.

Inauguratie

Blaauw is trots op het behaalde resultaat. ‘Trots op de titel en trots op het team. Het is toch een zware dag en er zit niemand minder dan Cees Helder in je zaak voor de beoordeling. Dat geeft wat extra druk waardoor ik best een beetje nerveus was’. Blaauw wil door het behalen van de titel SVH Meesterkok een voorbeeld stellen voor de toekomstige generatie. Hij hoopt een inspirator te zijn voor de jeugd en ze enthousiast te maken en daarmee te (be)houden voor het vak.

Na ondertekening van het diploma door SVH Meesterkoks Cees Helder en Ron Blaauw en SVH directeur Bob Schut, werden de officiële versierselen aan Blaauw uitgereikt door de bekende slager en persoonlijke vriend, Fons Hesseling.

De Meesterproef

Volgens Schut presenteerde Blaauw tijdens zijn proef een Meesterlijk menu waarin groenten een hoofdrol speelden. Groenten spelen sowieso een grote rol in de keuken van Blaauw. Driekwart van de groenten in zijn keuken wordt ’s ochtends geplukt uit de eigen tuin in Baambrugge. De Commissie SVH Meesterproef was vooral onder de indruk van de sublieme bereiding van Hollandse bloemkool die 45 minuten gegaard wordt in een pan en continu wordt overgoten met bruine boter.

Daarbij werd een crème van Pierre Robert kaas, truffel en ui geserveerd. Drie dagdelen achtereen werd Blaauw als kandidaat SVH Meesterkok beoordeeld door de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef.

De commissie bestond uit SVH Meesterkok Cees Helder (voorzitter Les Patrons Cuisiniers en Nederlands Gilde van Meesterkoks), SVH Meesterkok André van Doorn (patron-cuisinier van Kasteel Heemstede in Houten) en de secretaris SVH Meesterproef, Carsten Klint (SVH).

Bron: svh.nl
 :